10 Nisan 2013 Çarşamba

MİCHAEL SCHUMACHER EFSANESİ



Michael Schumacher

Üstün sürücücülük yeteneği, yağmurdaki ustalığı,göze batan taktiksel zekası ile tüm zamanların en başarılı Formula 1 pilotlarından biri Michael Schumacher'in 2004 yılında 18 yarışın 13'ünü kazandığı efsanevi Ferrari 2004
Alman, 7 şampiyonluk, 91 GP zaferi

Rekorları altüst eden adam

1969 yılında Almanya'da doğan Micheal Schumacher'in Formula 1 Dünya Şampiyonluğu'na kadar uzayan kariyeri 4 yaşındayken,babasının bir çim biçme makinesinin motorundan yaptığı kart ile başladı.

Schumacher'in Formula 1 sahnesine ilk çıkışı ise ilginç sayılabilecek bir olay sonrasında yaşandı. Jordon pilotu Bertand Gachot, 1991 Ağustos'unda, İngiltere'de bir taksi şöförü ile girdiği münakaşa sonrasında çıktığı mahkemede suçlu bulununca Belçika Grand Prix'si öncesinde hapse düştü. 15 Ağustos günü Belçika Grand Prix'sinde Gachot'un yerine Jordan'ın koltuğuna oturan ise Almanya F3 şampiyonu Micheal Schumacher'di. Daha ilk yarışında herkes "bu çocuk nereden geldi?" diye soruyordu çünkü Schumacher, Jordan'ı gridde 7. sıraya taşımayı başarmıştı. Jordan ile çıktığı ilk yarış sonrasında takımın sahibi Eddie Jordan ile sözleşmesini uzatmayarak, kendisini ikinci Formula 1 yarışında Benetton - Ford koltuğunda buldu. F1'den önceki kariyeri de başarılarla dolu olan Schumacher, 1984 ve 1985 yıllarında Almanya Kart Junior şampiyonluğunu, 1987'de Almanya ve Avrupa Kart şampiyonluğunu, 1990 yılında da Formula 3 Almanya şampiyonluğu kazandı.

Alman pilot ilk şampiyonluğunu, talihsiz bir kaza sonucu Aytron Senna'nın hayatını kaybettiği 1994 sezonunda kazandı. Siyah bayraklara uymadığı gerekçesi ile aldığı üç yarışlık cezaya karşın Schumaher'in kazandığı ilk şampiyonluğu dönemin en güçlü motoru Renault'ya karşı Benetton-Cosworth ile gelmişti. Bir yıl sonra, bu kez Benetton-Renault'yla yine Damon Hill önünde zafere ulaşıyordu. Schumacher'in unutulmayan anılarından biri de 1994 İspanya Grand Prix'sinde otomobilinin 5. vitese takılı kalmasıydı. Yarışın yaklaşık üçte ikilik bölümünü vites değiştiremeden bitirmek zorunda kalan Alman pilot, bu yarışta neredeyse birincilik kadar değerli sayılabilecek ikinciliği kazanmayı başardı.

1996 yılında Ferrari ile anlaşan Schumacher, bir yıl sonra Formula 1 tarihine "bir sezonda aldığı tüm puanları silinen pilot" olarak geçti. İspanya'nın Jerez pistindeki sezonun son yarışında yaptığı hamlede rakibi Jacques Villeneuve'ü kasıtlı olarak yarış dışı bırakmaya teşebbüs etmekle suçlanan Alman pilotun, 1997 sezonunda aldığı tüm puanlar silindi. 2000 yılında, Ferrari ile başarıdan başarıya koşan Alman pilot, takıma 1979 yılından beri hasret kaldığı Pilotlar Şampiyonluğu'nu kazandırdı. Schumacher, 2000 İtalya Grand Prix'sinde Aytron Senna'nın 41 GP zaferi rekoruna ulaşmıştı. Yarıştan sonra düzenlenen basın toplantısında kendisine "Aytron Senna'nın rekoruna ulaşmasının ona neler hissettirdiğinin" sorulması üzerine tüm dünya, soruya yanıt vermekte zorlanan soğukkanlı Alman'ın gözyaşlarını izledi. 2003 yılında kazadığı 6. Plotlar şampiyonluğu bulunan efsanevi Fangio ile karşılaştırıldığında ise tek bir cümleyle "Fangio benden daha iyiydi" dedi.

Üstün sürücülük yeteneği , yağmurdaki ustalığı, göze batan taktiksel zekası ile tüm zamanların en başarılı Formula 1 pilotlarından biri Micheal Schumacher'in rekorları 21. yüzyılda uzunca bir süre yazılmaya ve konuşulmaya devam edecek.

Schumi seni hep özleyeceğiz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder